Шарков за досъдебното производсто за турските ваксини: Само така може да се приключи тази тема

Шарков за досъдебното производсто за турските ваксини: Само така може да се приключи тази тема
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

"Така трябва. Тази тема трябва да приключи и тя може да приключи след това решение на прокуратурата, иначе всякакви хора ще се изявяват навсякъде, само и само да печелят нещо, което не знам какво е в случая", заяви зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков по повод днешното изявление на главния прокурор Сотир Цацаров, че е образувано досъдебно производство за дарените от Турция ваксини миналата година.

Заради недостиг в задължителния имунизационен календал здравното министерство уреди бартер с Турция за 5-валентни ваксини, но в последствие беше оспорена законността на вноса и започнаха проверки от прокуратурата, по които вече е образувано досъдебно производство. "Предмет на разследване представлява не това дали ваксините са опасни за живота и здравето на децата при прилагането им, а въпроси, свързани с икономическата целесъобразност на тяхното закупуване и съответно цените, свързани с износа на ваксини", заяви Цацаров днес в Пловдив.

"След като разбрахме по отношение на това опасни или не опасни - какво е казал главния прокурор, сега нека чуем и прокуратурата какво ще каже по отношение на икономическата целесъобразност. Никакви съмнения нямаме, че от това, което е направено, има полза единствено България. Толкова. Пак повтарям – така трябва, нека да приключа спекулацията по темата.", коментира Шарков по-късно през деня пред журналисти във Велинград.

 

#Ваньо Шарков #ваксини #прокуратура #досъдебно производство #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"