Задържаните митничари скатали хиляди долари в дюшеци и сейфове

Задържаните митничари скатали хиляди долари в дюшеци и сейфове
ГКПП "Капитан Андреево". Снимка: Импакт прес груп
A A+ A++ A

Започнали са обиски в домовете на служителите от митническия пункт „Капитан Андреево“, които бяха задържани в акция „Митница“.

До момента са проверени две къщи в Свиленград, предаде Дарик. От едната е иззет сейф с около 5000 долара в него, а в другата къща са намерени 4000 долара, скрити под дюшек.

Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който присъства на официалното откриване на транзитния център за бежанци в свиленградското село Пъстрогор.

Цветанов потвърди, че до момента са повдигнати обвинения на осем митничари. При акцията са били отведени за разпит общо 32-ма служители, 10 от тях са от злополучната смяна.

Вътрешният министър разкри, че митничарите действали по отработена схема. След края на смяната те събирали всички пари от подкупите, които са вземали, и ги разпределяли поравно.

Сумите са се брояли от двама от смяната, като всеки ден те са се сменяли на ротационен принцип, за да няма измами помежду им.

При акцията вчера са открити и иззети 15 000 лв. Ако се съди по тази сума, корумпираните митничари са си делили по около 1500 лв. на смяна.

#митничари #Капитан Андреево #митница #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #подкупи #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай