Белград предизборно арестува 49 души за корупция

Белград предизборно арестува 49 души за корупция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сръбската полиция задържа 49 души, включително държавни служители от министерства и държавни фирми по подозрение в корупция и злоупотреба с власт като част от антикорупционна акция, събрала инерция преди да се проведат предсрочните парламентарни избори този месец.

Задържани са служители от финансовото министерство, данъчните органи, компания за електроснабдяване, администрацията за поддържане на пътната инфраструктура и пощенските услуги, съобщава вътрешния министър Небойша Стефанович в становище, цитирано от "Ройтерс".

"Това е поредното доказателство, че полицията няма да спре. Заедно с прокурорите, ще покажем, че Сърбия може да бъде напълно сериозна, честна и справедлива страна", пише още в съобщението.

Министерството смята, че корупционните дейности на групировката са коствали на държавата и на бюджета около 7.6 млн. евро от 2007 г.

Премиерът на страната Александър Вучич и Прогресивната му партия целят да си гарантират силен резултат на изборите през този месец и през следващия мандат да завършат преговорите за членство в ЕС до 2019 г.

 

#Сърбия #арест #корупция #Александър Вучич #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »