Петима арестувани във Великобритания по подозрения за тероризъм

Петима арестувани във Великобритания по подозрения за тероризъм
БГНЕС
A A+ A++ A

Петима души бяха задържани във Великобритания в рамките на предполагаема британска връзка с терористите, които извършиха атентатите в Брюксел и Париж, съобщава британският в. „Гардиън“.

Четирима от тях са задържани в град Бирмингам в четвъртък вечерта. Според властите за борба с тероризма един от членовете на терористичната клетка зад атентатите в Белгия и Франция е посетил града няколко месеца преди първото нападение в Париж от 13 ноември 2015 г. Сред четиримата има и 29-годишна жена. Петият заподозрян е арестуван на летището „Гетуик“ в Съсекс рано в петък.

Всички се намират в ареста и се разпитват от полицията.И петимата са арестувани по подозрения в подготовка на терористични нападения. Към момента обаче от Лондон съобщават, че няма информация за това да е бил готвен атентат в страната.

Според ръководителя на звеното за борба с тероризма в Западен Мидланд Маркъс Беал арестите са част от по-широка операция, в която участие имат и британската разузнавателна служба МИ-5, както и белгийски и френски власти. Освен арестите полицията претърсва и няколко адреса в Бирмингам като част от разследването.

Акциите идват пет месеца след като на 13 ноември група терористи нападнаха няколко обекта в Париж. При атаките загинаха над 130 души. Нападатели от същата терористична клетка в края на миналия месец извършиха друго нападение в белгийската столица Брюксел срещу летището в гррада и една от станциите на метрото. При атаките загинаха 32 души

 

#Великобритания #арести #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"