Какъв трябва да бъде идеалният кандидат за президент, разкрива допитване

Какъв трябва да бъде идеалният кандидат за президент, разкрива допитване
A A+ A++ A

Идеалният кандидат за президент е мъж между 40 и 50 години, семеен, висшист, който владее поне два чужди езика, патриот и некорумпиран. Това показва изследване сред студенти, проведено от Института за стратегии и анализи по повод предстоящите на есен избори за държавен глава.

75 на сто от запитаните посочват, че бъдещият държавен глава трябва да е от мъжки пол, 20% смятат, че трябва да е жена, а за 5% от анкетираните това няма значение. Според повече от половината младежи президентът трябва да е на възраст от 40 до 45 години. Национална сигурност и висше военно образование, политология, право или икономика и финанси са предпочитаните от студентите квалификации, които следващият президент, според тях, трябва да притежава. 72 на сто от участвалите в изследването предпочитат държавният глава да е семеен. Още по-голям е процентът на младежите, според чиито представи той трябва да има две или повече деца.

Почти половината запитани посочват, че държавният глава трябва да бъде патриот и още: 22% от анкетираните искат президентът да е харизматичен, да е добър комуникатор - 14%, обясни политологът Калоян Методиев.

А какъв трябва да бъде бъдещият президент според проф. Огнян Герджиков - председател на 39-ото НС?

"Трябва да е мъж или жена във възрастовия диапазон 50-70 години. На нас не ни трябва невръстен президент под 50. Трябва да е семеен с 2 или 3 деца, полът е без значение, но задължително трябва да имат пол. Да е с висше образование, но да не е с повече висши образования, че ще се комплексира. Да не мрази, да не завижда, да не отрича и да не оплюва предишни лидери", заяви Герджиков.

#президент #кандидат #патриот #мъж #език

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници