Няма да наказват пилотите на падналия МиГ-29

Няма да наказват пилотите на падналия МиГ-29
Министърът на отбраната Аню Ангелов бе в Ямбол в четвъртък. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Няма да има дисциплинарно наказание на летците за инцидента край базата „Граф Игнатиево“ на 26 април, при който се запали и катастрофира изтребител МиГ-29 на българските ВВС, заяви в Ямбол министърът на отбраната Аню Ангелов.

Министърът бе в Ямбол, за да връчи почетни знаци на офицерите и сержантите от ротата, участвала в охраната на летището в Кандахар, Афганистан.

Министър Ангелов беше категоричен, че двамата пилоти от „Граф Игнатиево“ са действали изключително професионално.

„От момента на създаването на аварийната ситуация, т.е. от самото излитане, техните действия са изключително професионални и правилни. И те по този начин спасяват и хората на земята, и инфраструктурата от тежки последици, при това с риск дори да закъснеят за катапултиране. Но това е тяхното достойнство. Що се касае до грешката, която е допусната, и до тяхната вина или виновност или невиновност – това единствено може да се произнесе съдът. Аз не смятам да налагам дисциплинарно наказание, административно, на летците“, обясни ген. Ангелов, цитиран от БНР.

Министър Ангелов допълни, че армията разполага с достатъчно самолети, за да се пази въздушното пространство на страната, и допълни, че през следващите години броят им ще бъде увеличаван.

#МиГ-29 #пилоти #изстребител #Граф Игнатиево #Аню Ангелов #министър на отбраната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »