Жълт код за опасно силен вятър за 14 области в Северна България

Жълт код за опасно силен вятър за 14 области в Северна България
БГНЕС
A A+ A++ A

За 14 области в Северна България за петък е обявен жълт код за опасно силен вятър, съобщи Нова тв. Скоростта му ще достига до около 80 км/ч, а посоката му ще е от Северозапад.

Предупреждението се отнася за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Русенска, Разградска, Силистренска, Шуменска, Добричка и Варненска.

През тази нощ на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

В петък през деня над по-голямата част от страната ще се радваме на слънчево време. Само на Североизток ще превали слаб дъжд.

Сутринта термометрите ще от 7° и 12°, а максималните – между 19° и 24°.

Над Черноморието на места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд.  Максималните температури ще са между 17° и 20°, температурата на морската вода е 12°-13°.

Над планините времето ще е предимно слънчево. Ще духа силен вятър. Температурите ще се понижат.
Ще се радваме на прекрасен пролетен уикенд. Температурите отново бързо ще се повишат и в понеделник максималните ще са между 25° и 30°. Времето ще бъде слънчево, с незначителни облаци следобед. Във вторник и сряда от север ще проникне студен въздух, ще има краткотрайни валежи и ще захлаждане

#жълт код #силен вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"