Тежък инцидент в София - строителен кран падна върху бензиностанция на бул. "Никола Вапцаров", трима са ранени

Тежък инцидент в София - строителен кран падна върху бензиностанция на бул. "Никола Вапцаров", трима са ранени
БГНЕС
A A+ A++ A

Строителен кран падна върху бензиностанция на булевард "Никола Вапцаров" в София, предаде БГНЕС. Полицията е отцепила района.

Строителният кран е от строящото се в близост до бензиностанцията училище. Пострадали са две жени и един мъж. И тримата са приети в спешното отделение на болница "Токуда", в близост до която е станал инцидентът. Към момента от болницата не съобщават какво е състоянието на пострадалите.

На място има екипи на пожарната и полицията. Пътуват и линейки на Бърза помощ.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че няма теч на гориво. Кранът се е срутил върху покрива на бензиностанцията от веригата "Петрол". Смачкани са бензиноколонките.

Движението по бул."Никола Вапцаров" беше спряно, като само автобуси на градския транспорт бяха допускани.

"Инцидентът е в резултат на моментна техническа неизправност в края на работния ден", съобщи Иво Диков, управител на фирмата, главен изпълнител на строежа, където по-рано днес стана инцидент, при който строителен кран падна върху бензиностанция.

По думите му не ставало въпрос за неизрядна строителна дейност, а за моментна неизправност на съоръжението. В края на работния ден кранът е бил натоварен с последния си товар, пише "24 часа" Тогава обаче съоръжението е дало на късо и товарът се е изместил в най-крайната точка с най-малко товароподемност.

#кран #бензиностанция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници