Анастасов: Дебатът в парламента е малоумие

Анастасов: Дебатът в парламента е малоумие
„Това е някакво малоумие в залата – просто вярвайте ми”, коментира Анастасов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов нарече дебата по текстовете на Закона за незаконно придобитото имущество в парламентарната зала „малоумие“.

„Това е някакво малоумие в залата – просто вярвайте ми“, коментира Анастасов пред репортер на БГНЕС.

Той отрече твърденията, че законът е спорен, и според него „ако всичко беше нормално, щеше да бъде приет в рамките на един ден, най-много два“.

„Изказва се Манолова, Терзийски й прави реплика, след това Чукарски й прави реплика и обратно. Въртят една схема, която правилникът за съжаление позволява“, посочи Анастасов.

„Дебатът от три-четири дни, както върви, е сведен до малоумие. Такова нещо в Народното събрание никога не е имало. Съжалявам към тези колеги, но ще си позволя да го кажа – това са юристи, които имат дипломи – на такова ниво да се спори, да се повтаря едно и също...“, подчерта зам.-председателят на НС.

Той цитира изрази като „лицемерие, мракобесие, реваншизъм“ и каза, че ако някой ги потърси на търсачка из стенограмите над 90% от изказванията им ще излязат там.

„Нищо по същество. Даже не си го обяснявам. Имах очакването за съпротива, но е под достойнството на един парламент да се дебатира по този начин“, смята Анастас Анастасов.

#Анастас Анастасов #Народното събрание #Парламент #Закона за незаконно придобитото имущество #Манолова #Терзийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »