Митничари спипаха ирански камион с контрабандни цигари

Митничари спипаха ирански камион с контрабандни цигари
Снимка: Агенция "Митници"
A A+ A++ A

Голямо количество контрабандни цигари без бандерол спипаха митничарите на пункта Лесово. Те били в товарен автомобил с иранска регистрация. Камионът „Волво" е влизал в България от Турция. Шофьорът е декларирал, че превозва колети с употребявана техника, лични вещи и един употребяван автомобил от Иран за получател в Румъния, като описанието на стоката е „непридружаван дипломатически багаж", съобщиха от агенция "Митници".

Митничарите обаче открили, че пратката с т.нар. дипломатически багаж не отговаря на изискванията на Виенската конвенция за дипломатическите отношения и камионът е избран за щателна проверка, въпреки че не са открити следи от интервенция върху поставените пломби от иранската митническа служба. По време на проверката униформените установили, че 13 от колетите в камиона са пълни с недекларирани цигари без акцизен бандерол от 6 различни търговски марки.

Конфискувани са общо 1670 кутии (33 400 къса) цигари без акцизен бандерол с търговски марки Pall Mall, Esse Blue, Kent, Kent Blue, Zica и Capitan Black. 

 

#митничари #Лесово #цигари #контрабанда #бандерол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"