19-годишен обвинен е за убийството на Александра

19-годишен обвинен е за убийството на Александра
A A+ A++ A

Окръжната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа 19-годишния Красимир Т., който е обвинен за грабеж, придружен с убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия.

Това разкри днес на брифинг с журналисти окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, в който участва и директорът на ОД на МВР главен комисар Даниел Пашов. 19-годишният обвиняем е направил самопризнания, съобщиха от прокуратурата.

Само за 40 часа, след като тялото на издирваното малолетно момиче, което бе в неизвестност от 22 март 2016 год., бе открито в мазе на изоставен ловен дом в Провадия, и след разпит на десетки свидетели е установен обвиненият в тежкото умишлено престъпление младеж, заяви окръжният прокурор. В продължаващото разследване, по което работи екип от Окръжната прокуратура, оперативни работници и разследващи полицаи от ОД на МВР във Варна, се изяснява съпричастността към отвличането, грабежа и последвалото убийство и на други лица. Назначени са множество съдебни експертизи, които ще установят дали жертвата е била изнасилена или са извършвани блудствени действия с 13-годишното момиче.

Убитата Александра е била ограбена. Липсват златните й бижута, с които малолетното момиче е ходело. Продължава тяхното издирване. Резултатите от назначената съдебномедицинска експертиза са показали, че детето е починало от асфикция /задушаване/, а датирането на престъплението съвпада с изчезването на Александра.

Категорично не отговарят на истината разпространената в някои медии информация за оказан натиск или насилие над задържания, заяви окръжният прокурор.

#прокуратура #грабеж #убийство #Александра #Провадия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай