Агенция „Митници" спипа нелегална мобилна бензиностанция

Агенция „Митници" спипа нелегална мобилна бензиностанция
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Нелегална мобилна бензиностанция разкриха служители на агенция „Митници", МВР и НАП в софийското село Мрамор. Проверяващите се натъкнали на микробус, който бил използван за незаконно разпространение на акцизни стоки. Набързо бил изпратен т.нар. таен клиент, който да си закупи гориво, и мисията му се увенчала с успех – 100 литра дизелово гориво без касов бон били продадени на шофьор на камион, вербуван от униформените. В този момент те разкрили присъствието си и последвала незабавна проверка на буса.

В него били намерени два еднотонни резервоара за гориво, помпа, брояч, маркуч и пистолет за наливане на гориво, съобщиха от агенция „Митници”. 

Собственикът на буса бил подготвен за подобна хайка и невъзмутимо представил на проверяващите фактура за горивото, но органите на НАП набързо разбрали, че хартийката е фалшива. Така автоматично се приема, че горивото е без надлежни документи за платен акциз. Ченгетата са образували досъдебно производство, а горивото и вещите от буса са конфискувани. Предстои изготвянето на акт за административно нарушение, допълниха от агенция „Митници”.

 

#митници #МВР #НАП #гориво #досъдебно производство #бус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"