КАТ: Шофьорите в Разградско правят най-много нарушения, в Бургас пък пият най-много

КАТ: Шофьорите в Разградско правят най-много нарушения, в Бургас пък пият най-много
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

14 180 нарушения на пътя са установени в страната от 4 до 10 април, съобщиха от МВР. Според данните, предоставени от ГД "Национална полиция", 6458 от констатираните нарушения са засечени в присъствието на контролен орган. Издадени са 7016 фиша и са съставени общо 4516 акта. Издадените електронни фишове са 6420.

Броят на установените неправоспособни водачи е 648, като най-голям бройса в Бургас: 56 и Пловдив: 48. 323-ма са установери да шофират след употреба на алкохол, от тях май-много са регистрирани в Бургас: 42. 163-ма са били с над 1,2 промила алкохол в кръвта, като 26 от тях са в Бургас. 1601 нарушения са установени в малките населени места, като районът на Разград е с най-голяма концентрация на нарушения - 265.

За периода са настъпили 133 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 11 души, 170 са пострадали.

МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя. Стремежът на ръководството на МВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените.

 

 

#КАТ Пътна полиция #Бургас #Разград #шофьори #нарушения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"