Предават още един българин на италианските власти за кражби на коли

Предават още един българин на италианските власти за кражби на коли
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Само в рамките на по-малко от месец втори мъж от Бургаския регион ще бъде предаден на италианските власти заради извършено престъпление. След Спас Куртев, за когото на 21 март тази година Апелативният съд в Бургас определи да остане в ареста до изпращането му в Италия, сега и Георги Маринов остава в ареста, съобщиха от прокуратурата.

Маринов е с издадена Европейска заповед за арест от властите в италианския град Ливорно от януари тази година, с цел провеждане на наказателно преследване. Той е обвинен, че е инициирал и организирал престъпна група за извършване на престъпления. Групата е откраднала седем автомобила в гр. Ливорно и е продължила да действа на територията на Италия до ноември 2015 година. Маринов е участвал в извършването на кражбите, а колите са съхранявани на пристанището в италианския град. Целта била те да бъдат прехвърлени във Франция и там да бъдат продадени, съобщава Нова телевизия.

Срещу Спас Куртев също има издадена Европейска заповед за арест от Ливорно за наказателно преследване за извършване на кражба на седем автомобила и за измами - изготвянето на фалшиви формуляри, необходими за транспортирането на автомобилите от пристанището в италианския град. Той обаче не е обвинен в организиране на престъпна група, а в кражбата на колите. Куртев също бе оставен окончателно в ареста.

#Италия #кражба #коли #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"