Меркел отказа визата в Турция за откриването на бежански център

Меркел отказа визата в Турция за откриването на бежански център
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел няма да посети Турция тази седмица по повод откриването на нов център за сирийските бежанци, обяви правителствен говорител.

Миналата седмица турският премиер Ахмет Давутоглу съобщи, че Меркел ще се присъедини към други европейски лидери за откриването на училище и болница в граничния със Сирия град Килис, който е убежище на много сирийски бежанци.

Откриването е на 16 април.


Германските власти първоначално не опровергаха информацията за посещение на канцлера в града, който редовно е обстрелван през границата от Сирия.

Съобщението на Зайберт бе направено в момент на напрежение в германо-турските отношения след излъчването по телевизиите на две сатирични предавания, осмиващи президента Реджеп Тайип Ердоган.

След първото предаване германският посланик в Анкара бе повикан за обяснение, а след второто Турция поиска германските власти да започнат съдебно разследване срещу телевизионния водещ Ян Бьомерман, който прочете стихотворение с оскърбления по адрес на Ердоган, съдържащо груби сексуални препратки и обвинения, че Ердоган репресира малцинствата и се отнася зле с кюрдите и християните.

 

#Ангела Меркел #Турция #бежански лагер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници