Как да избягаме от грипа?

Как да избягаме от грипа?
A A+ A++ A

Никой не обича да боледува, а грипният сезон вече започна. Как да се предпазим от досадната болест и да бъдем в добро здраве цяла зима? Научете от нас.

  1. Свикнете със студеното време. Разходките навън не са толкова страшни. Облечете се добре и се поразходете. Още по-добре – започнете да ходите пеша на работа или на пазар. Движението ще ви сгрее и няма да чувствате студ. Тази практика има и бонус – горене на калории. Каляването на тялото е нещо основно за здравата имунна защита.

  2. Яжте сурови плодове и зеленчуци. Свикнали сме зимата да бъде сезонът на готвени храни, на топлите закуски и обилните вечери. Това обаче не е най-доброто за имунитета ви. Започнете деня със свеж сок от зеленчуци и плодове – портокали, лимони, грейпфрути, чушки, магданоз, цвекло, дори тиква.

  3. Намалете рафинираната захар. Доказано е, че след консумация на бързи въглеходрати се чувстваме отпаднали, изморени, а имунната ни защита е понижена. Ако много ви се похапва сладък десерт, изберете продукт с кафява захар и пълнозърнесто брашно.

  4. Пийте витамин C. Той е най-големият помощник на здравия имунитет. Не се притеснявайте да пиете високи дози, тъй като този витамин не се натрупва в тялото и няма никакви странични ефекти. За здрав имунитет през зимата приемайте по 1000 мг витамин С на ден.

  5. Мийте ръцете си редовно. След пътуване в обществен транспорт, ръкостискане, пипане на пари и т.н. винаги измивайте ръцете си. Това е сигурен начин да намалим риска от зараза, и то не само от грип.

  6. Изоставете градския транспорт, избягвайте групови занимания. През грипния сезон тези места са истински инкубатори на болести.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници