Автобуси от цялата страна блокират София на 26 април

Автобуси от цялата страна блокират София на 26 април
БГНЕС
A A+ A++ A

Национален предупредителен протест на автобусните превозвачи ще има на 26 април. Автобуси от цялата страна ще влязат в столицата през „Цариградско шосе” и ще преминат през целия център на София до Централната автогара.

Протестът няма да затваря улици. Той е само предупредителен, обявиха на пресконференция от браншовата организация на автобусните превозвачи.

Няма да има ефективни протести по великденските празници. Вече има много продадени билети за празниците вече и пътниците не бива да бъдат излъгани, обясниха превозвачите.

Те настояват за диалог с властта  и искат от пет до 10 години гратисен период за тол таксите за автобусните превозвачи. В противен случай цената на билетите би скочила с около 15%, пресмятат те.

За последните две години автобусните превозвачи у нас са намалели от 1800 на 900. От браншовата организация настояват за криминализиране на нелицензирания превоз на пътници.

Превозвачите твърдят, че в сивия сектор са 50 от превозите в страната и 70 процента от международните автобусни превози.

#протест #автобуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »