Бойко Ноев: В България не влизат масово мигранти по две причини, но те са извън контрола на властите

Бойко Ноев: В България не влизат масово мигранти по две причини, но те са извън контрола на властите
БГНЕС
A A+ A++ A


Там, където държавата липсва, се намесват всякакви други – лица, фактори, групи – някои с добри намерения, други – не. Това каза по БНР експертът по сигурност и бивш министър на отбраната Бойко Ноев.

Ако имаше на мястото гранични полицаи, тези младежи нямаше да бъдат там. Дали са криминално проявени или не, това е втората страна на въпроса. Очевидно МВР не разполага с достатъчно граничари. Армията също се включва „по един колеблив начин“, коментира той

"Не е вярна тезата на премиера, че България изключително добре охранява и е пример за Европа за охрана на своите граници. В България не влизат масово мигранти по две причини. Едната е, че те в момента, по техен избор, избягват България. Втората причина е, че Турция, очевидно, по своя воля контролира, симулира, стимулира или задържа потока от мигранти към нас. Опасното е, че и двата фактора - волята на мигрантите да минат през България или да не минат, както и волята на Турция да ги задържа или да ги пропуска, са извън контрола на българските власти", коментира експертът.

#Бойко Ноев #мигранти #охрана на границата #гранични полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »