Сотир Цацаров: Граждански арест няма и не може да има

Сотир Цацаров: Граждански арест няма и не може да има
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Граждански арест няма и не може да има. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС.

„Абсолютно недопустимо е отряди, отделни лица, формирования, организации, както и да се наричат те, било отряди за защита, организации за съдействие и т.н. да се опитват да изземват функции на държавни органи, да си присвояват тези функции и да осъществяват това, което някои медии нарекоха лов на бежанци. Това няма да бъде допуснато и мога да гарантирам, че всички такива опити ще бъдат преследвани от прокуратурата с цялата тежест на закона“, категоричен е главният прокурор Сотир Цацаров.

Той съобщи, че към настоящия момент са идентифицирани част от лицата, които са участвали в инцидента недалеч от река Резовска.

„Вчера изисках справка от директора на Гранична полиция. В резултат на тази справка сме успели да локализираме мястото, където са задържани бежанци, мястото, където спрямо тях е упражнено насилие, както и мястото, където впоследствие те са били открити от органите на Гранична полиция“, обясни той.

По случая работи Районна прокуратура Малко Търново. „Към настоящия момент лицето, което е правило изявления и е направило публичен клипа в интернет и очевидно е участвал в тази грозна сцена, е задържано за 24 часа със съдействието на ОД на МВР Бургас. Текат интензивни действия по разследването“, уточни Сотир Цацаров.

Извършени са претърсвания в дома и автомобила му, отделно от това се идентифицират другите лица. Провеждат се и разпознавания, които са започнали в 15.00 часа днес, на които ще трябва да се идентифицират участвалите лица. „Досъдебното производство се води за противозаконно лишаване от свобода. Искам да повторя още веднъж: едно е съдействието на полицията, едно е гражданското задължение на всеки от нас.

 

#граждански арест #Сотир Цацаров #досъдебно производство #полиция #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"