Пълен провал на преговорите за дълга на Гърция

Пълен провал на преговорите за дълга на Гърция
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Преговорите на тройката кредитори с правителството на Гърция се провалиха. Премиерът Ципрас заминава за САЩ без споразумение, пишат гръцките вестници.

"Всичко за Гърция ще се реши в края на седмицата във Вашингон", където в рамките на срещата на МВФ и Световната банка на 16 и 17 април ще се разисква уреждането на публичния дълг на страната, пише икономическото издание в. "Нафтемборики", цитиран от БТА.

"Без споразумение във Вашингтон" - под това заглавие в. "Катимерини" коментира, че икономическият екип на премиера Алексис Ципрас отива в американската столица без да е постигнал споразумение с тройката кредитори - ЕС, ЕЦБ и ЕСМ, тъй като на приключилите след полунощ преговори страните не са могли да се договорят по повечето въпроси.

В. "Та неа" определя преговорите като "среднощна безизходица", отбелязвайки, че те са завършили в момент, когато икономиката е на предела на възможностите и че се задава кошмарът от недостиг на средства и от задушаване във всички сектори, докато в същото време кабинетът робувал на политически сензации и агресивна риторика по адрес на МВФ.

В. "Ефимерида тон синдкатон" алармира, че на приключилите преговори е бил договорен нов начин за изчисляване на пенсиите и че това ще става въз основа на десет коефициента. В. "Имерисия" твърди, че националната пенсия е била фиксирана на 384 евро и че за нея се изисквало над 20 години осигуряване.

 

#Гърция #кредитори #преговори #МВФ #Световна банка #пенсии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"