Радан Кънев: Опашката видяхме, а #Кой изяде свинята?

Радан Кънев: Опашката видяхме, а #Кой изяде свинята?
БГНЕС
A A+ A++ A

Един друг поглед към "свинските опашчици" предлага лидерът на ДСБ Радан Кънев в пост във Фейсбук:

На първо място, освен незаконни, подобни "доброволни отряди на трудещите се (ДОТ)" са безобразно неефективни. Те нямат никаква подготовка да пазят държавна граница, пише депутатът.

На второ място той сочи факта, те далеч не са имунизирани към подкуп. Хора с криминални досиета, извън всякакъв контрол, са потенциално крайно опасна каналджийска мрежа (нали помним какво роди ембаргото по сръбската граница?).

Трето и най-важно: подкрепата за шепа безполезни незаконни "граничари" компрометира усилията на правителството да организира ресурса на въоръжените ни сили и на целия ЕС за охрана на външната европейска граница, сочи Радан Кънев.

Европейски граници се охраняват от въоръжени, униформени държавни служители. И охраната на границата ни е страшно важна и за нас, и за цяла Европа. Именно беззаконието в България поражда риска европейската граница да се премести по Дунава. "Доброволците" и височайшата симпатия към тях вредят, а не помагат, подчертава лидерът на ДСБ.

„Когато обсъждаме опашчиците, добре е да се попитаме, по Пратчет: опашката видяхме, а ‪#‎Кой‬ изяде свинята?“, обощава накрая Радан Кънев.



#Радан Кънев #доброволни отряди #охрана на границата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »