Главният прокурор на Турция пристига в България

Главният прокурор на Турция пристига в България
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На 12 април 2016 г. делегация, водена от главния прокурор на Република Турция Мехмет Акарджа, пристига на двудневно официално посещение у нас. Визитата е в рамките на подписаното през 2014 г., съобщават от прокуратурата 

Споразумение за сътрудничество между Главната прокуратура към Касационния съд на Република Турция и Прокуратурата на Република България. Документът предвижда обмен на информация и добри практики между прокуратурите на двете държави, периодични двустранни срещи и провеждане на обучения. До момента са разменени три визити между главните прокурори на България и Турция, провеждани са и обучения на прокурори от двете страни.

Тема на разговорите между Мехмет Акарджа и главния прокурор Сотир Цацаров ще бъдат бежанската криза, терористичните заплахи, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателно-правни въпроси.

В рамките на посещението са предвидени срещи с президента Росен Плевнелиев, с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и с вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева. Делегацията ще посети и гр. Пловдив.

#прокурор #Турция #Сотир Цацаров #Росен Плевнелиев #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"