16-годишен предложи 30 лева подкуп на полицай

16-годишен предложи 30 лева подкуп на полицай
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Окръжна прокуратура-Пазарджик наблюдава две бързи производство за предложен подкуп на полицейски служители, съобщават от държавното обвинение. 

При първият случай, на 8 април 2016 г. А.К., на 16 г., в гр. Сърница е предложил подкуп на полицай, за да си затвори очите, че няма шофьорска книжка.

Според обвинението "като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, е предложил и дал подкуп от 30 лева на полицейски служител – автоконтрольор при РУ на МВР-Велинград, за да не извърши действие по служба – да не му състави акт за административно нарушение за това, че управлявал лек автомобил, марка „Мазда 323“, без да притежава шофьорска книжка".

При другият случай, на 9 април 2016 г. З.Х. , на 27 г., в гр. Пазарджик, е предложил и дал подкуп от 55 лева на полицейски служител, за да не бъде отвеждан в сградата на РУ на МВР-Пазарджик заради извършена от него кражба на 8 април 2016 г. на дамско портмоне, което отнел от 25-годишна жена с намерение противозаконно да го присвои. 

#МВР #подкуп #полицаи #прокуратура #Пазарджик #Велинград #Сърница #кражба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"