Цветанов: В проектозакона за МВР има много добри предложения, които нямат алтернатива

Цветанов: В проектозакона за МВР има много добри предложения, които нямат алтернатива
БГНЕС
A A+ A++ A

В проектозакона за МВР има много добри предложения, които нямат алтернатива и те са безспорни за всички. Това каза в Благоевград председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Надявам се, че разумните предложения, които бяха обсъждани по време на вътрешната комисия, ще бъдат възприети и няма да се промени цялостната философия, която е заложена в законопроекта за МВР. Всяка една от парламентарните групи изрази своите препоръки към законопроекта. В тази посока, чисто експертно, и ГЕРБ трябваше да вземе отношение. Чисто политически ние подкрепихме законопроекта.

"Смятам, че и госпожа Бъчварова също има виждане относно направените предложения, някой от тях да бъдат взети предвид и се надявам между първо и второ четене работната група, която ще работи по тази тема, да даде завършен вид на законопроекта, който да бъде приложим и да изпълнява своите функции и цели“, каза още Цветанов.

„Законопроектът на МВР предвижда да се даде възможност на лица по трудово правоотношение да охраняват обекти, които са на полицейските районни управления, на областните дирекции. Веднага може да се осигури ресурс от 500 човека, които да бъдат в помощ на охраната на обществения ред“, добави той.

„От голямо значение е направеното от професор Вучков за общественото обсъждане през 2015 година и предложението за Пътна карта за реформите, които трябва да бъдат извършени в МВР. Вече се прилага чл. 142, ал.1, т.1., съгласно който първа категория остават само служителите, които са от „Полицията“, „Жандармерията“, „Гранична полиция“ и пожарникарите. Смятам, че това е алтернативно предложение, което намира своето място в тази Пътна карта“, добави още Цветан Цветанов.

#Цветанов #проектозакон за МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"