Напрежението на гръцко-македонската граница нараства, раниха полицаи, от Скопие пращат хеликоптери

Напрежението на гръцко-македонската граница нараства, раниха полицаи, от Скопие пращат хеликоптери
A A+ A++ A

Трима македонски полицаи са ранени при днешния нов опит за нелегално нахлуване от гръцка на македонска земя на няколко стотин мигранти. При нахлуването си, мигрантите хвърляха камъни и тежки предмети по македонските полицаи.

Пострадалите са настанени за лечение в болницата в град Гевгелия. Три групи от около 700 мигранти от лагера в Идомени /Сухово/ се опитаха да нахлуят на македонска земя около 11.30 часа днес. Те разкъсаха телената ограда на няколко места. Македонските сили на реда използваха сълзотворен газ и шок-бомби за да блокират мигрантите. От другата страна на границата нямаше нито един гръцки полицай.

Македонските власти изпращат и хеликоптери, за да се справят със ситуацията. Това е вторият по-тежък инцидент в този район след затварянето на Балканския маршрут на 7-ми март. На 14-ти март, подпомогнати от служители на неправителствени организации, над 2500 души щурмуваха границата, но само за няколко часа бяха върнати обратно на гръцка земя. Репортерът на БГНЕС по-рано съобщи, че мигрантите са скандирали "Аллах Акбар" при опита си да преминат нелегално границата си. Очаквайте подробности.

#полицаи #мигранти #болница #Идомени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"