Спецоперация "Българска сянка" в Италия! Разбиха българска мрежа за трафик на хора и проституция

Спецоперация "Българска сянка" в Италия! Разбиха българска мрежа за трафик на хора и проституция
БГНЕС
A A+ A++ A

Европол разби българска мрежа за проституция в Италия. Общо 12-има българи са обвинени в трафик на хора и подтикване към проституция в рамките на операция, наречена „Българска сянка”, съобщава Нова телевизия.

Сънародниците ни организирали канал за прехвърляне на български момичета в италианския град Пескара, на Адриатическото крайбрежие. Там те контролирали бизнеса със сексуални удоволствия, често в конкуренция с румънци. Според следователите печалбата била минимум 50 000 евро на месец.

Разследването на италианската полиция е започнало през миналия септември. Малко по-късно се включили и българските власти и Европол. В България следствието било концентрирано във Видин и София.

В четвъртък българските власти екстрадираха в Италия семейството Розалия и Ерменко Георгиеви, считани за едни от организаторите на мрежата. Все още се издирва лидерът на бандата Тодор Тодоров, осъждан многократно, включително и за убийство.

Осем са българките, жертви на схемата, които били заставени да проституират чрез заплахи към близките им в родината. Въпреки това, само една от тях се е съгласила веднага да сътрудничи на разследването.

#Европол #трафик на хора #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"