Първанов призова за обединение на центристките партии и нов политически център

Първанов призова за обединение на центристките партии и нов политически център
БГНЕС
A A+ A++ A


Лидерът на АБВ Георги Първанов призова за обединение на центристките партии и нов политически център. В изказването си по време на конгреса на партия Народен съюз  Първанов заяви, че десетина партии и сега дебатират по теми като национална сигурност, демографска политика, ролята на страната ни Балканите.

Единство на центристките партии би дало около 30 народни представители, посочи още Първанов, според когото то би "развалило достлука" между политически формации. Ако това се случи скоро, то би имало друга перспектива за изборите през есента, посочи лидерът на АБВ, цитиран от БТА.

Мачът изглежда продаден. Все повече се нуждаем от консолидация на центристките партии. Изборите които наближават не предполагат всяка партия да има кандидат за президент. Нужен е държавен глава, който да олицетворява единство на нацията, посочи още Георги Първанов.

Живеем в бурни времена, каза на свой ред лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Хората за 25 години вече не вярват на никого, а младите напускат страната защото не виждат перспектива, посочи още той и призова за нормален диалог между политическите формации, които нямат фундаментални разлики помежду си.

Председателят на партия Народен съюз Румен Йончев е на мнение, че има усещане, според което страната върви в грешна посока, че постоянно има грабеж.

На извънредния конгрес днес ЗНС избира ново ръководство.

#Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"