Медведев видя "турски фактор" в разгарянето на конфликта в Нагорни Карабах

Медведев видя "турски фактор" в разгарянето на конфликта в Нагорни Карабах
БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев заяви, че не изключва влияние отвън върху ситуацията с непризнатата Нагорно-карабахска република, имайки предвид наличието на „турски фактор“ - предаде РИА Новости.

Не изключвам в случая наличието на фактори отвън, които влияят на този конфликт. Навярно има турски фактор, пък било и защото Турция изрази своя позиция, каза Медведев в интервю по руската телевизия. Той смята, че изказаната от Турция позиция не може да не предизвика тревога.

Вместо да отправи призив за успокояване на ситуацията, вместо да заяви: Дайте да се върнем на масата за преговори и отново да разговаряме, дайте да прекратим стрелбата, дадени бяха определени оценки. И за какво? За да се налее масло в огъня. Това неизбежно буди тревога, посочи Медведев.

В свое изявление турският президент Реджеп Ердоган изрази становището, че Азербайджан „един ден” ще контролира Нагорни Карабах. „Карабах един ден ще бъде върнат на първия си собственик. Той ще бъде на Азербайджан.”

В интервюто Медведев увери, че Москва ще продължи военно-техническото сътрудничество и с Армения, и с Азербайджан. Той изтъква, че ако Русия не им доставя оръжия, Армения и Азербайджан ще го купуват от други страни и от това жертвите няма да намалеят. Не смятам, че идването на този пазар на доставчици на оръжия от други страни ще облекчи ситуацията. Смятам, обратно, че ситуацията ще стане по-сложна, заяви той

#Нагорни Карабах

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"