Всеки втори румънец не иска да се приемат бежанци в страната

Всеки втори румънец не иска да се приемат бежанци в страната
БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от половината жители на Румъния не са съгласни на територията на страната да бъдат приемани бежанци. Това показват резултатите от допитване до обществеността, за което съобщава румънското радио.

Анкетата, направена от асоциацията Про Демокрация свидетелства, че 45% от румънците свързват миграционната криза със социалните конфликти, а 31% - с религиозни разногласия. Почти половината от анкетираните не се чувстват в безопасност заради наплива на мигранти.

Мнозинството от запитаните се обявяват против квотния принцип за прием на бежанци в държавите-членки на Евросъюза, а повече от половината смятат, че бежанците трябва да бъдат настанявани в специални лагери.

По данни на управлението за предоставяне на убежище и интеграция на Генералната инспекция по миграцията до сега в Румъния средно на година са били регистрирани 1200 – 1300 заявления от кандидати за убежище. Резултатите от анкетата бяха представени на семинар на тема „Предизвикателства на миграционната криза в европейската и в националната перспектива“, проведен вчера в службата на Европарламента в Румъния.






#Румъния #бежанци #квотен принцип #мигрантска криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"