Рекордни посещения на Перперикон обяви Николай Овчаров

A A+ A++ A

Перперикон е постигнал нов рекорд по посещения през четирите почивни дни, съобщи археологът проф. Николай Овчаров.

Равносметката за четирите почивни дни е, че през Перперикон са минали близо 11 000 души, което прави по повече от 2500 души на ден, каза той, цитиран от „Фокус“.

От Кърджали са му съобщили още, че посетителите са пристигнали с близо 100 автобуса и над 500 коли и всички паркинги са били абсолютно пълни. Колоната е стигала на 2 км чак до централния път.

„Радващо е, че посещението се състои вече не само от българи, а е имало и голямо количество групи от Германия, Франция, Полша – става въпрос за организирани групи, не за индивидуални туристи“, заявява проф. Овчаров.

„Това е особено важно на фона на отново изникващите въпроси около културния туризъм в България. Отново много се говори за неговото развитие. Аз винаги съм бил на това мнение и го защитавам навсякъде във всички експертни съвети и комисии, в които участвам, за това, че културният туризъм трябва да се развива на местата, където вече наистина има създаден туристически опит, и то през последните години. Перперикон без съмнение е един от тези обекти“, добави още той.

#Перперикон #Николай Овчаров #Кърджали #културен туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"