Едуард Сноудън призова британците да поискат оставката на Камерън

Едуард Сноудън призова британците да поискат оставката на Камерън
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият служител на американските тайни служби Едуард Сноудън призова британците да поискат оставката на Камерън, който по-рано призна, че се е възползвал от офшорния инвестиционен фонд на покойния си баща, пише британският в. "Индипендънт".

Премиерът призна пред телевизия ITV, че през януари 2010 г. е продал дела си от 5000 акции от фонда “Блеърмор“ за около 30 000 паунда, част от аферата ''Панама''. Това е станало четири месеца преди встъпването му в длъжност на „Даунинг стрийт“ 10.

Сноудън, който в момента се намира в Русия, заяви в съобщение в социалната мрежа „Туитър“, че „следващите 24 часа могат да променят Великобритания“ и „зависи от британската общественост“ дали Камерън ще подаде оставка. Бившият служител на американските служби посочи още, че в Исландия, където премиерът Сигмундур Давид Гунлаугсон подаде оставка заради „Панамските документи“, „10% от всички гласоподаватели бяха по улиците в рамките на 24 часа“ и то при положение, че името на техния лидер беше свързано с по-малки по мащаб разкрития. Сноудън бе критикувал и изказванията от тази седмица, че финансовите въпроси на Камерън са негова лична работа. Премиерът също така беше критикуван заради заявлението си, че не може да посочи всеки източник на парите в наследство от баща му в размер на 300 000 паунда. 


#Едуард Сноудън #Дейвид Камерън #Великобритания #скандал #офшорки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »