Продължават протестите на мигранти по гръцко-македонската граница, има сблъсъци с полицията

Продължават протестите на мигранти по гръцко-македонската граница, има сблъсъци с полицията
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Мигрантите масово протестират с искане за отваряне на граничните пунктов, а тези които лагеруват на пристанището в Пирея отказват да се преместят в бежанските центрове.

Бежанците, които се намират на островите в Егейско море масово искат политическо убежище в страната, това предава електронното издание на гръцкия вестникProtо Тhema. Според изданието само за последните 3 дни бежанците са подали над 10 000 искания за убежище в Гърция, тъй като гръцките власти не могат да ги разгледат в най-кратки срокове, това води до забавяне на връщането на бежанците в Турция.

На гръцкия остров Самос над 250 мигранти са успели да излязат от бежанския лагер и са дефилирали по улиците предизвиквайки страх между местните жители. След намеса на полицията бежанците са били върнати обратно в лагера. Тяхната цел е била да се качат на кораби за континентална Гърция и да не бъдат върнати обратно в Турция. Гръцкото правителство се надява до Великден да разчисти пристанището на Пирея. 

Protо Тhema отбелязва, че всеки момент ситуацията може да излезе извън контрол и да предизвика огромен вътрешен проблем в страната, тъй като напрежението между бежанците и вътрешните им сблъсъци постоянно се увеличава.

#Гърция #Македония #мигранти #бежанци #напрежение #граница #ЕС #молби #сблъсъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »