Статистиката отчете спад на енергийното производство през февруари

Статистиката отчете спад на енергийното производство през февруари
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

През февруари намалението в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е с 3.7% спрямо предходния месец и с 5.2% спрямо година по-рано, съобщи Националният статистически институт.

Спрямо януари добивната промишленост също отчита спад - от 1.3%, докато преработващата постига еднопроцентен растеж. Сравнението с февруари 2015 г. сочи ръстове от 5.7% в преработващата промишленост и 2% в добивната.

През февруари спрямо януари по-значителен ръст в преработващата промишленост се наблюдава при производството на химични продукти - с 9.3%, производството на превозни средства, без автомобили - с 8.9%, производството на дървен материал и изделия от него, без мебели и на хартия, картон и изделия от тях - по 7.9%, на текстил и текстилни изделия с изключение на облеклото - със 7.7%.

Месечен спад има производството на метални изделия, без машини и оборудване - със 17.3%, ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 11.9%, производството на тютюневи изделия - с 3.3%.

Спрямо година по-рано увеличението в текстилното производство без облеклото е с 20.0%, на лекарства - с 19.6%, на електрически съоръжения - с 14.0%, на химични продукти - с 11.7%. Намаление е отчетено при производството на основни метали - с 15.8%, ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 12.3%, производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 6.8%, обработката на кожи, производството на изделия от обработени кожи без косъм - с 5.4%.

 

#НСИ #статистика #производство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници