''Фейсбук'' депресира близо 20% от потребителите си

''Фейсбук'' депресира близо 20% от потребителите си
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Според ново проучване, цитирано от MailOnline, 6.9 милиона души във Великобритания сравняват живота си с живота, показан в публикациите на приятелите си, които често са преувеличени и “излъскани”.

Повече от половината потребители се чувстват принудени да използват социални медии, а 56 на сто казват, че се чувстват задължени да споделят интересно съдържание и да отделят внимание на други профили. Проучването е поръчано от компанията Privilege Home Insurance.

Анкетата разкрива още, че 18 процента от потребителите публикуват фотография, само ако смятат, че изглеждат привлекателни на нея, като 7 на сто публикуват своя снимка, само ако е обработена с филтри. 

10 процента от участниците в допитването са заявили, че се чувстват засрамени, ако публикациите им не получават достатъчно харесвания, споделяния или коментари, а 8 процента са изтрили публикации, които не са предизвикали реакция. 

Изследването е отделило внимание и на “етикета в социалните медии”, установявайки, че 36 процента от потребителите се чувстват задължени да харесват публикациите на приятелите си, а една четвърт от анкетираните казват, че рожденият ден трябва да се честити в социалната мрежа, дори ако това вече е направено лично. 

22 на сто посочват, че се чувстват задължени да приемат поканите за приятелство от колеги. Над 50 процента признават, че разглеждат профилите на стари приятели, колеги и бивши партньори. 

Дан Симсън, директор на Privilege Home Insurance изтъква, че “социалните медии поставят представата за модерното приятелство под въпрос и - вместо да прекарват пълноценно време заедно, хората изглежда все повече се фокусират върху популярността си в повърхностни взаимодействия и показатели като “харесвания”. 

#Фейсбук #потребители #депресия #публикации #социалните мрежи #фотография

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"