Путин не се тревожи от "Панамските досиета", определи ги като информационен продукт

Путин не се тревожи от "Панамските досиета", определи ги като информационен продукт
ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин отхвърли обвиненията в корупция във връзка с аферата "Панамски документи". На медиен форум в Санкт Петербург той определи случилото се като информационен продукт. Според него изтичането е част от усилията на опонентите на Москва да я отслабят.

"Знаете какво е информационен продукт. Минаха през тези списъци с офшорки. Вашият покорен слуга го няма там. Няма за какво да говорим. Но има задача, трябва да се работи. Какво направиха? Направиха информационен продукт. Намериха някои от приятелите ми, изчовъркаха нещо и го слепиха", коментира руският президент, цитиран от БНР.

Путин каза още, че приятелят му, музикантът Сергей Ролдугин, който беше споменат в документите по аферата като притежател на големи суми в офшорни фирми, не е направил нищо нередно. По думите на държавния глава на Русия, той се гордее с Ролдугин и с хора като него.

По повод ситуацията в Сирия Владимир Путин заяви, че руската военна операция е помогнала за възстановяването на държавността и легитимното правителство, но все още е рано да се каже дали е бил постигнат истински пробив. По думите му, подкрепата на Москва е помогнала за освобождаването на нови населени места от ислямистите.

#Путин #Панамски досиета #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"