130 хил. лв. са изчезнали от касата на БСП

130 хил. лв. са изчезнали от касата на БСП
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

130 000 лв. са изчезнали от парламентарната каса на БСП, установиха социалистите. Липсата била засечена при отчета, който се прави заради предстоящия "червен" конгрес и била обявена на заседанието на групата във вторник.

110 000 лв. нe достигали от предния състав на парламента и още 20 000 лв. от сегашния, разказаха пред „Монитор” депутати от БСП.

Средствата се събират от т. нар. "представителни пари", които се дават от бюджета на НС на законотворците за сътрудници, офиси и други. По около 1300-1400 лв. на месец давал всеки "червен" избраник. Самата каса обаче се държала на „Позитано” 20 и за нея отговарял Красимир Стоянов, който завеждал парламентарното направление в централата.

Сега групата на БСП е сформирала комисия, която ще търси изчезналите средства и виновника. В нея влизат секретарят на групата Жельо Бойчев и депутатите Кирил Добрев, Мариана Бояджиева, Димитър Горов и Румен Гечев. До идния вторник, когато е следващото заседание на депутатите от БСП, те трябва са готови с резултати и да дадат информация.


#БСП #кражба #каса #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници