Младенов: 400 български мулета са арестувани в Латинска Америка

Младенов: 400 български мулета са арестувани в Латинска Америка
Абсурдна е идеята да се прави аналогия между Либия и Бразилия, защото първата е диктатура, а втората – демократична държава, смята министър Младенов. Снимка: poligraff.net
A A+ A++ A

Близо 400 са българите, задържани в държавите от Латинска Америка по обвинение за пренос на наркотици.

Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов по Нова телевизия в четвъртък сутринта.

„През последните 20 години не е правено достатъчно, за да се развиват отношенията с латиноамериканските страни, така че да има възможност присъдите на българите да се излежават в България“, коментира той.

Според министъра идеята, че има аналогия между това, което се случва с Гълъбин Боевски в Бразилия, и делото срещу медиците ни в Либия е абсурдна.

„Бразилия е демократична държава, на чието правораздаване имаме доверие. Либия беше една диктатура“, подчерта той..

Министърът поясни, че в момента се работи много тясно със семейството на Боевски и с Българския олимпийски комитет, за да може колкото се може по-скоро да започне процес и да се стигне до решение.

Младенов обясни, че в сегашната ситуация все още тече вътрешната процедура в Бразилия по повдигане на обвинение, обясни Младенов.

Според него това, което може да се направи, е след приключването на процеса да се разговаря и да се търси споразумение, да се направи изключение и Боевски да излежи присъдата си в България.

„Разговарях с бразилския министър Гълъбин Боевски да получи максимално добро третиране от властите и един прозрачен процес по международните стандарти“, каза още Младенов.

Гълъбин Боевски беше задържан с 9 кг кокаин в багажа си сутринта на 25 октомври на летището в Сао Пауло, Бразилия, малко преди да се качи на самолет за Мадрид, на път за София. Наркотикът е бил укрит в специално приготвени тайници в три куфара.

#Николай Младенов #министър на външните работи #Гълъбин Боевски #Латинска Америка #наркотици #България #диктатура #Български олимпийски комитет #кокаин #летище #Сао Пауло #Мадрид #София #наркотик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"