Румъния благодари на Обзор след инцидента с изгорелия автобус

Румъния благодари на Обзор след инцидента с изгорелия автобус
Автобусът с румънска регистрация, който пътувал към Гърция, е пламнал в движение. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Кметът на Обзор Христо Янев получи специални благодарности от почетния консул на Румъния Евгения Попеску за оказаното съдействие при инцидента с автобуса, превозващ 48 румънски туристи, изгорял тази нощ, съобщиха от общината.

Екскурзиантите пътували от Констанца за Солун, когато около 22 часа по пътя между село Баня и Слънчев бряг автобусът се запалва в движение.

Шофьорът вижда дима, евакуира пътниците и звъни на 112. Оттам изпращат на място Гражданска защита и служители на несебърската полиция. Те на свой ред сигнализират на кмета на Обзор, който веднага отива на място.

Въпреки късния час Христо Янев реагира изключително бързо, изтъкват от общината. Осигурява преводач и извозване на бедстващите туристи и багажа им. Към два часа сутринта, всички са благополучно настанени в два хотела в Обзор.

Въпреки че автобусът е напълно изгорял, жертви и пострадали няма. Румънците са спокойни и искат да продължат екскурзията си. В момента те очакват туристическата фирма, организирала пътуването, да изпрати друг автобус, с който да продължат към Солун.

#автобус #Румъния #пожар #Несебър #обзор #Христо Янев #румънски туристи #Солун #Констанца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »