"Овергаз" съди "Газпром" за спрените доставки

"Овергаз" съди "Газпром" за спрените доставки
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Овергаз" съди "Газпром експорт" за спрените доставки на природен газ през декември миналата година, съобщи пред БНР изпълнителният директор на дружеството Светослав Иванов.

"Подали сме съответните документи в компетентните съдебни органи. Спорът тече, но от това не трябва да се търсят скандали, това са ежедневни неща между пазарни субекти," коментира изпълнителният директор. От думите му се разбра, че причините, поради които "Газпром експорт" прекрати договора, остават необясними.

Иванов подчерта, че по-важното за дружеството и за пазара е как Европейската комисия ще реагира на жалбата на "Овергаз" за нарушените правила на конкуренция в България. Сезирахме главна дирекция "Конкуренция", че държавата дава непазарни предимства на своите дъщерички", коментира той и даде пример с факта, че независимата Комисия за енергийно и водно регулиране не може да контролира условията в договорите, които "Булгаргаз" предлага на своите клиенти. Те пък били на принципа "приемаш или оставаш без газ".

Иванов припомни, че извънредната проверка, която КЕВР извърши в компанията след кризата с доставките, не показа нарушения.

#Овергаз #Булгаргаз #Газпром #синьо гориво #КЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници