Таксиметрови шофьори излизат на протест в Бургас

Таксиметрови шофьори излизат на протест в Бургас
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A
Таксиметрови шофьори от Бургас излизат на протест днес. Те са недоволни от връщането на известния преди като патентен данък за бранша, в размер от 300 до 1000 лева. Това, според тях, е поредно облагане на такситата. 
 
''Патентният данък, който не е патентен, а алтернативен данък "Такси", което ще смачка бранша – 1000 лева в големите градове, отделно данък от оборота, отделно осигуровки. Това е тройно облагане, което просто е невъзможно. Вече излязоха в Шумен, в Ловеч, във Варна, в Пловдив, сега и в Бургас. Гледаме "да запалим" цялата държава, докато не успеем да премахнем тази несправедливост,'' заяви пред БНР Димчо Иванов, председател на транспортния синдикат "Авто 94".
 
Автошествието тръгва от 14.00 часа от паркинга пред Северния плаж и ще премине през централните бургаски булеварди "Христо Ботев", "Сан Стефано" и "Демокрация".
 
Вчера депутатите от Комисията по бюджет и финанси приеха на второ четене данъкът да е между 300 и 1000 лева за всеки таксиметров автомобил от догодина. Изменението е част от Закона за местните данъци и такси. Конкретният размер ще се определя от всяка община. На практика комисията намали със 100 лева долната граница на данъка. 
Обмислят се допълнителни нормативни промени, с които апаратите в таксиметровите автомобили да се свържат със системата на Националната агенция за приходите. Авторите на промените очакват приходите в хазната да се увеличат няколко пъти. 

#протест #таксита #шофьори #Бургас #данъци #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"