Цветан Василев е подал две жалби срещу България в Европейския съд по правата на човека

Цветан Василев е подал две жалби срещу България в Европейския съд по правата на човека
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Банкерът Цветан Василев обяви, малко след като беше изслушан от Висшия съд в Белград по процедурата за неговото екстрадиране, че е подал две жалби срещу България в Европейския съд по правата на човека. Едната е от негово име и е за нарушаване на човешките му права, а втората е от името на фирмата му "Бромак" за отнетия лиценз на банката, съобщава БНР.

„Очевидно острието на всичко беше Делян Пеевски. Очевидно зад това стоеше върхушката на ДПС, към тях се присъединиха лека полека и други хора, но затова ще стане ясно по-късно. Както и да се развият делата в Страсбург, както и да съдя България и ако съдя България, материално аз няма да ощетя България, ще направя, ще създам фонд, с който да компенсирам всички пострадали от това варварско отношение в 21 век. Съжалявам да го кажа, но не знам кога Пеевски е бил в бизнеса, за да излиза от бизнеса. От тук нататък проблемите на Пеевски са си негови проблеми. Аз не искам да се профанизира всичко случило се в България като отношение между мен и Пеевски. Ако това е била междуособица между двама олигарха дори и колкото Пеевски има характера на олигарх, защото той не е декларирал нищо или тогава към оня момент нищо не беше декларирал, то тогава защо всички държавни институции застанаха на страната на единия от двамата олигарси?“, коментира Василев.

Българската прокуратура иска Цветан Василев да бъде върнат в страната заради присвояването на 206 млн. лева от КТБ. Делото за екстрадицията му от повече от година е на първа съдебна инстанция.

#Цветан Василев #КТБ #процес #съд #Белград #банка #лиценз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"