Книга за атаките в Париж се превърна в хит на пазара

Книга за атаките в Париж се превърна в хит на пазара
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тридесет и четири годишен журналист, изгубил съпругата си в нападенията в Париж през ноември миналата година, публикува книга за преживяното, която вече е хит на пазара, предадоха Франс прес и БТА.

На 13 ноември журналистът Антоан Лейрис губи съпругата си Елен в нападението на ислямисти срещу концертната зала Батаклан в Париж. Три дни след тази трагедия Лейрис пише в страницата си във Фейсбук: "На 13 ноември, вечерта вие откраднахте живота на едно изключително човешко същество, на майката на сина ми, на любовта на живота ми. Но вие няма да получите омразата ми". Тези думи на сдържана мъка намериха отзвук в целия свят чрез социалните мрежи и медиите, които ги препредадоха.

Пет месеца след атаките Лейрис публикува книга, озаглавена "Няма да получите омразата ми". Тя излезе в тираж 30 000 екземпляра и беше преведена на 18 езика.

Книгата се превърна в хит на пазара и сега се подготвя нейното преиздаване. В нея Лейрис разказва за нощта на атентата, за ужаса от нападенията по време на които той бил у дома, за да гледа 17-месечния си син Мелвил, а съпругата му отишла на концерта.

В книгата Лейрис разказва и за първите 12 дни след атентатите от Париж, в който той останал сам с момченцето. Лейрис споделя как след загубата на съпругата си, майки на други бебета от детската ясла на Мелвил се организирали, за да гледат сина му и да му носят ядене.

Днес Мелвил е на 22 месеца и в книгата журналистът описва и как двамата с него водят живот на баща и син, които "се отглеждат взаимно сами".

#книга #атентати #Париж #ислямисти #журналист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"