Разпитаха министър Московски за аферата "ДАИ"

Разпитаха министър Московски за аферата "ДАИ"
БГНЕС
A A+ A++ A

Транспортният министър Ивайло Московски бе разпитван днес като свидетел в следствения отдел на специализираната прокуратура във връзка с разкритията за корупционни практики в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Още миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров каза, че предстои транспортният министър също да бъде призован за разпит като свидетел. Самият Московски твърдеше, че не се притеснява да бъде извикан на разпит и, че ще съдейства на разследването.

Първоначално 18 служители от ДАИ бяха задържани след операция на територията на 12 града в страната. Прокуратурата повдигна обвинение на 9 от тях, а за 7 поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Сред тях е изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов като ръководител на организирана престъпна група, създадена за вземане на подкупи.

Групата е извършвала престъпната си дейност от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година. Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв., а от дома на неговия тъст в Долни Дъбник са 401 900 лв., а от останалите обвиняеми – 220 000 лв.

#ДАИ #Московски #следствие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »