Стачка на таксиметрови шофьори блокира центъра на Пловдив

Стачка на таксиметрови шофьори блокира центъра на Пловдив
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Центърът на Пловдив бе парализиран днес за час между 15 и 16 часа, докато протестното шествие на такситата се придвижваше със скорост от 10 км/ч по ключови булеварди, предава БГНЕС.

Над 400 автомобила се включиха в колоната, предвождана от полицейска кола. Това е вторият протест на таксиметровите шофьори от Пловдив по повод новия данък, който днес депутатите обсъждат.

Поне петима народни представители са били лично поканени на импровизирания митинг на таксиметровите шофьори пред зала "Чайка", но нито един не дойде. Така под палещите лъчи на съвсем лятното слънце жълтата колона премина бавно и тържествено през града, предизвиквайки големи тапи в града под тепетата.

Шофьорите протестират пред двойното облагане, което ги товари и с авансов данък преди да са реализирали печалба. Нещо повече, в проектозакона отсъства възможност да се връща данък при непредвидени обстоятелства като заболяване на водача, повреда на колата и т.н. Заедно с пловдивските, протестират и таксиметрови шофьори от Бургас и Варна- техните прояви се очакват утре.

Ако този закон влезе в сила и данъкът стане факт, ще идем на жълтите павета, заканват се таксиметровите шофьори от Пловдив. Те са убедени, че новият данък е изгоден само за три - четири големи фирми от София, затова и столичните им колеги "спят" по техни думи. 

#автомобили #блокада #стачка #Пловдив #Бургас #Варна #данък #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници