В Турция се засилват настроенията за отнемане на гражданството на поддръжниците на тероризма

В Турция се засилват настроенията за отнемане на гражданството на поддръжниците на тероризма
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Турция ще отнема гражданството на хора, подкрепящи тероризма, заяви министърът на правосъдието Бекир Боздаг, цитиран от агенция "Ройтерс". Той уточни, че ще започне работа по такова законодателство.

"Може да умираме един по един, но поне ги избиваме по десет, по двадесет, по тридесет. Това продължава. Трябва да сме твърди в налагането на всички мерки срещу подкрепящите терористични организации, включително с отнемане на гражданството им. Не може дори да бъдат наши граждани", каза Ердоган, цитиран от в. "Хюриет".

Премиерът Ахмет Давутоглу заяви, че управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) не може да преговаря с PKK. "Никой не може да очаква да говорим с терористична организация с кръв по ръцете. Отсега нататък единственият ни събеседник е нашата нация и всеки човек от нея."

ЕС, САЩ и Турция приемат PKK за терористична организация. Анкара и кюрдската групировка бяха в примирие, продължило повече от две години. То бе прекратено миналото лято, когато отново избухнаха сражения в югоизточната част на страната. Оттогава турската армия напада редица градове в населените с кюрди провинции и наложи строги полицейски часове на населението там.

 

#Турция #гражданство #ПКК #тероризъм #Ахмет Давутоглу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници