Румяна Бъчварова: Издирването на убиеца от "Надежда" продължава

Румяна Бъчварова: Издирването на убиеца от "Надежда" продължава
A A+ A++ A

Издирването на потенциалния извършител на убийството в столичния квартал "Надежда" продължава. Това заяви пред журналисти вътрешният министър Румяна Бъчварова.

До момента са установени фактите. Нека да има и съобщение от прокуратурата и да ги оставим да си свършат работата, каза още Бъчварова по повод убийството на 29-годишната жена в кв. „Надежда”. „Издирваме все още извършителя на убийството. Не съм информирана да е установен къде се намира мъжът, за който се предполага, че е извършител на престъплението”, допълни тя.

Вътрешният министър уточни, че няма да съобщава конкретни факти, защото не е редно. Работим, надявам се да имаме резултат скоро, подчерта Бъчварова.

По повод на нестихващите случаи на битова престъпност, вътрешният министър коментира, че тя е резултат от поредица от социални и икономически фактори, както от криминогенната обстановка и особеностите й. „За мен е много тревожен фактът, че извършителите на тези престъпления в голямата си част са излежали присъди и са пуснати, присъдите им още не са влезли в сила или са в съдебен процес. Това е най-нерешимият въпрос, защото отразява начина, по който работят институциите, съдебната власт и нашите усилия”, категорична бе Бъчварова.

Тя увери, че ще се опита да ускори работата, за да се направи промеждутък между престъплението и присъдата за него по-кратък. „Сложен проблем е, не е само в България. Не искам да се отказвам от отговорност, но се забелязва усложняване на криминогенната обстановка в цяла Европа. Разбирам гражданите в цялата им чувствителност. Правим по всички линии това, което е в рамките на възможностите ни”, увери силовият министър.

От друга страна по темата за това дали вече има разбирателство с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за приемането на новите промени в Закона за личните документи електронния идентификатор, Бъчварова обясни, че има внесено предложение, което дава доста възможности за избор на гражданите. „Ще има обсъждане, трябва да се гласува от Министерски съвет и ще го внесем в парламента. Не трябва да подменяме парламентарната демокрация с едно или друго мнение. Нека да видим кой какво ще каже”, заяви тя. Все пак Румяна Бъчварова направи уговорката, че трябва да се отчита и фактът, че този закон ще влезе в сила след около 2 години. Тогава може да се наложи заради технологични промени да променяме изискванията, защото технологията в тази сфера се развива много бързо, поясни тя.

Относно това какъв разговор е провел днес сутринта в Министерски съвет главният прокурор Сотир Цацаров, Бъчварова обясни, че е била обсъдена ситуацията с контрабандата и мерките, които се предприемат.

#убиец #Надежда #полиция #министър #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"