Тренчев: Местенето на агенции е като местенето на камъни в казармата

Тренчев: Местенето на агенции е като местенето на камъни в казармата
Един аргумент ми дайте, господа политици, защо администрацията трябва да се изнесе от София, каза Константи Тренчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев определи идеята на правителството за децентрализация на администрацията като безсмислена колкото „местенето на камъни в казармата“.

„Ще пратим едната администрация във Велико Търново, другата - в Пловдив, третата – във Варна. Това нещо ми напомня на местенето на камъни в казармата. Едните камъни се местеха оттук - там, онези оттам - тук, а след това – всичко обратно“, онагледи примера си Константин Тренчев, цитиран от БГНЕС.

Той допълни, че много неща около преместването на административни структури остават неясни.

След като премиерът Бойко Борисов обяви в неделя, че ще премести сектор „Туризъм“ на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в Пловдив, във вторник депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев съобщи за намерението две агенции да бъдат преместени в Русе.

Въпреки че депутатът не пожела да даде конкретна информация за идеята на правителството, най-вероятно става дума за Агенция „Митници“ и Агенция „Пристанищна инфраструктура“.

В сряда вицепремиерът и председател на Съвета за административна реформа Симеон Дянков обяви, че общо около 20 агенции ще бъдат преместени извън София.

„Един аргумент ми дайте, господа политици, защо администрацията трябва да се изнесе от София при съвременните методи на комуникация. Тези хора в администрацията имат деца, които учат, тези хора са установени“, каза той по време на конгреса на синдиката.

Константин Тренчев коментира и предстоящото разглеждане в Народното събрание на предложението на финансовия министър Симеон Дянков за промени в Закона за Сребърния фонд.

„За този Сребърен фонд папата ли трябваше да пише на Дянков и да му каже „Не го барай, бе човек!“, попита президентът на КТ „Подкрепа“.

#децентрализация #Симеон Дянков #административна реформа #Константин Тренчев #КТ „Подкрепа“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"