The Independent: Привърженици на "Ислямска държава" заплашват с "мрачни дни" Европа

The Independent: Привърженици на "Ислямска държава" заплашват с "мрачни дни" Европа
A A+ A++ A

Привърженици на "Ислямска държава" заплашват с терористични атаки европейските столици Лондон, Берлин и Рим в ново пропагандно видео, съобщава вестник The Independent.

Записът, озаглавен "Бори се с тях, Аллах ще ги накаже чрез твоите ръце", призовава екстремистите да "убиват (неверниците), където и да ги намерят". След като показват кадри от атентатите от 11 септември 2001 г., Париж и Брюксел, разказвачът ги определя като "поучително послание" към народите, които се борят срещу "Ислямска държава".

"Ако Париж беше вчера, а днес в Брюксел, Аллах знае къде ще бъде утре. Може би това ще бъде Лондон, Берлин или Рим", се казва на английски език в разпространеното видео. Поемайки отговорност за нападенията в белгийската столица, при които миналия месец загинаха 30 души, терористите заплашват да донесат повече "мрачни дни" за Европа. 

Жил Кепел, френски експерт по джихадизма, твърди, че комуникацията на "Ислямска държава" е в криза. "Тези безразборни нападения са срещу мултикултурни градове с точно такова мюсюлманско население, което те се опитват да рекрутират", обяснява Кепел.

#ислямска държава #джихадизма #атаки #Лондон #Берлин #Рим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »