"Уолстрийт джърнъл": Най-малко 22-ма джихадисти, свързани с атентатите в Брюскел и Париж, са на свобода в Европа

"Уолстрийт джърнъл": Най-малко 22-ма джихадисти, свързани с атентатите в Брюскел и Париж, са на свобода в Европа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Европа на свобода се намират най-малко 22-ма радикални ислямисти, свързани по някакъв начин с атентатите в Париж и Брюксел. Това пише американският вестник „Уолстрийт джърнъл”, базирайки се на източници в правоохранителните органи. Според изданието силите за сигурност в Европа се опитват да предотвратят нов терористичен удар на „Ислямска държава” на континента.

Най-малко 22 предполагаеми радикални ислямисти, свързани с терористичните актове в Париж и Брюксел, в момента се намират на свобода в Европа. Това съобщи американския вестник „Уолстрийт джърнъл”, като се позовава на свои източници сред правоохранителните органи и конфиденциални документи.

Изданието цитира информацията, като допълва, че силите за сигурност в европейските страни са в повишена готовност и се опитват да предотвратят нов терористичен акт на „Ислямска държава” в региона.

Повечето от участниците в атентатите в Париж и Брюксел са се били в Сирия в продължение на месеци и дори години, смята американската медия.

"Ние знаем за съществуването на многобройни малки организации и групи, които са част от една и съща мрежа. Те са тук и проблемът е как да ги намерим”, заяви Жан-Шарл Брисар, председател на Аналитичния център за тероризъм, цитиран от американското издание.

#джихадисти #ислямисти #атентати #Париж #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »