Чиновници под прикритие влизат в държавната администрация

Чиновници под прикритие влизат в държавната администрация
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

В държавната администрация на щат влизат разузнавачи, които под прикритието на обичайните чиновнически задължения ще следят кой се опитва неправомерно да влияе на решенията и процедурите. Това предвижда новият правилник на държавната агенция "Разузнаване", която е правоприемник на досегашната Национална разузнавателна служба.

Отделна глава в документа, публикуван в Държавен вестник, описва "прикриването на служители на Агенцията в държавни органи, организации и в други юридически лица". Посочено е, че агентите могат да заемат длъжности под прикритие както в държавната администрация, така и в граждански дружества, а също да упражняват свободни професии.

На вниманието им ще бъдат основно отношенията на български структури с чужди страни, организации и лица по въпроси от значение за националната сигурност на страната.

Служителите под прикритие ще могат да повишават квалификацията си в български и в чужди университети за сметка на агенцията. Срещу това ще бъдат задължени да останат на същата работа от 1 до 3 години. При нарушения ще бъдат подлагани на дисциплинарни производства по общия ред за агенцията.

#държавна администрация #разузнаване #чиновници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници